Cirka 40 % af alle mænd og 30 % af alle kvinder snorker. Så meget, at det ikke kun er en lidelse for omgivelserne, men også kan være livstruende for den snorkende.
At snorke er et faresignal, der fortæller, at lungerne ikke får ilt nok. Det stresser kroppen, og kan i mange tilfælde føre til eksempelvis søvnløshed, øget risiko for højt blodtryk, forhøjet kolesterol og andre sygdomme, der leder til diabetes type 2 (sukkersyge).
Men heldigvis kan snorken behandles - også uden kirurgisk indgreb eller brug af ilt-apparat (CPAP), som ellers i mange år har været gængse metoder. I mange tilfælde kan problemet klares ved hjælp af en snorkeskinne.
Snorkeskinne
En snorkeskinne kan afhjælpe symptomer som søvnløshed, koncentrationsbesvær, træthed og hovedpine forårsaget af snorken og let til middelsvær obstruktiv søvnapnø (OSA).
Skinnens formål er at åbne luftvejene yderligere under søvn og derved forebygge vibrationerne af svælgvæggen, som resulterer i snorken. Den sikrer at underkæben bliver fastlåst i en fremskudt position.
Snorkeskinnen er udviklet til voksne for at stoppe, eller i hvert fald formindske, snorken og let til middelsvær søvnapnø.
En snorkeskinne bliver specialfremstillet efter mål til hver enkelt patient.
Rengøring af skinnen
Børst skinnen efter brug med en tandbørste, og læg den i en skål med en brusetablet til rengøring af proteser ca. 2 gange ugentligt.
Kontrol
Du skal til kontrol hos tandlægen efter 2-3 uger og eventuelt efter 3 måneder.