Paradentose

Paradentose eller parodontose er en betændelsestilstand i den knogle, tandroden sidder fast i. Betændelsen medfører, at tandknoglen langsomt forsvinder. Når processen er fremskredet, begynder tanden at føles løs.

De løse tænders sygdom

Paradentose – også kaldet de løse tænders sygdom, skyldes bakterier. Der er dog også andre faktorer, der spiller en rolle for udviklingen af paradentose eller parodontose: rygning, nedsat immunforsvar, stress, sukkersyge/diabetes og andre forhold.

Paradentose giver sjældent mærkbare symptomer og paradentose kan ikke ses med det blotte øje. Der er sædvanligvis tale om en tilstand, der – hvis den ikke behandles - udvikler sig langsomt.

Paradentose er en sygdom, der sjældent begynder, før man har passeret midten af 30′erne. Opstår paradentose hos yngre personer, kan der til gengæld være tale om særligt aggressiv tilstand med en hurtig form for tandløsning, der kræver en ekstra indsats med hensyn til mundhygiejne, hyppige tandlægebesøg og antibiotisk behandling eller paradentoseoperation.

 

Paradentoseoperationer

Ved større, komplicerede operationer henviser vi til specialtandlæge i tand-, mund- og kæbekirurgi.

Andre behandlinger

Book DIN TID

Er det tid til et besøg hos tandlægen, så kan du booke din tid online eller ringe til os.

Book din tid

Vores Priser

Hvad koster en behandling hos tandlægen?
Se priserne på de faste og frie ydelser. 

Se priserne